Єгипет

Єгипет - дійсно одна з найцікавіших країн світу.  За багатством історії вона поступається лише Китаю, а за концентрацією історичних пам'ятників тільки Ватикану.

Основні визначні пам’ятки

Луксор (древнє місто), Піраміди Гізи (візитна картка країни: Піраміда Хеопса, піраміда Хефрена, піраміда Мікеріна, а також скульптура Великого сфінкса), Рас-Мохамед (прекрасний національний заповідник неподалік від міста Шарм-Ель-Шейх), Гора Мойсея і монастир  св. Катерини на горі Синай, Олександрія (друге за величиною місто Єгипту), круїз по Нілу (від Луксора до Асуана можна побачити неймовірну кількість пам'яток історії та культури).

Поряд з величезним вибором визначних місць - м'який клімат круглий рік, екзотичний оазис, просторі піщані пляжі приваблюють все більше бажаючих влаштувати собі відпочинок в країні Богів і фараонів.

Клімат

У більшій частині Єгипту клімат тропічний континентальний.  Погоду можна охарактеризувати як жарку (взимку тепло, влітку спекотно).  Тому, Єгипет можна назвати цілорічним курортом.  Температура води в Червоному морі не опускається нижче 21 градуса.

Січень вважається найхолоднішим місяцем в Єгипті: температура вдень зазвичай доходить до 22 градусів (рекордна позначка 30 градусів), а найспекотнішим - липень: температура вдень, зазвичай, доходить до 36 градусів, а рекордне значення дорівнює 46 градусам.

Ще одним важливим фактором в оцінці погоди на курортах Єгипту є вітер-он дме постійно.  Влітку це приємний бриз, а взимку з'являється відчуття, що температура в морі вище, ніж на повітрі.